Samassa veneessä

Tarinoita SMK:sta ja klubilaisista.

Klubin vuosikirja ilmestyy vuosittain, nyt voit jo tutustua siihen verkossa. Vuosikirjassa on taas paljon mielenkiintoista tarinaa. Vuosikirjan juttuja pääset lukemaan myös verkossa: SMK:n vuosikirja 2017

Ks. myös Matkoja ja kuvia

Ari Lius: Moottori uusiksi – veneily huolettomaksi

30.1.2017
Ari ja Marketta Liuksen Falcon on nyt 15 vuotta vanha. Vuosi sitten Ari katseli venettä sillä silmällä, että kyllähän tuo muuten on hyvällä mallilla, mutta moottorilla alkaa olla ikää. Iän myötä tulee kaikenlaista vikaa esiin. Jos koneeseen ei voi luottaa, se on vaihdettava.

Margit Alasalmi: Kerralla sopiva

22.6.2016
Toistaiseksi kestävin rakkauteni syttyi ensisilmäyksellä kevättalvella 1997. Ensimmäinen pitkä rakkaus oli sammahtanut seitsemän vuotta aikaisemmin, ja siitä oli jäänyt tyhjää tilaa sydämeen. Helteiset kallioluodot, kiitäminen tyynellä vedenpinnalla valoisassa yössä, iltaruskon pastellivärit laajalla taivaalla - ne olivat jääneet entiseen elämään miehen ja hänen veneensä mukana.

Tommi Kinnunen: Kanavan kautta Saimaalle

27.4.2014
Tommi Kinnusen, 37, Sealine F 46 -moottorivene löysi paikan SMK:n Pohjoisrannan laiturista viime kesänä.

Jyrki Suihkonen: Rassyn ruorissa

27.4.2014
Kotkasta kotoisin oleva Jyrki Suihkonen, 47, pääsi merelle jo pikkupoikana muun muassa itse rakennetulla vaneriveneellä. Kun epämerikelpoinen paatti sitten lopulta upposi, jäi Jyrkiltä veneily neljännesvuosisadaksi. Kipinä harrastukseen ei kuitenkaan koskaan sammunut.

Jussi Hahtela: Ensimmäisen rantautumisen muistaa aina

27.4.2014
Jussi Hahtela, 40, sai ensikosketuksen veneilyyn ala-asteikäisenä. Menopelinä oli tuolloin optimistijolla. Nyt Jussi seilaa perheineen Sea Ray 255 Sundancerilla, joka odottaa vielä nimen antoa. Moottoriveneen kotisatama on Lauttasaari. SMK:sta Jussi kuuli työkavereiltaan. Veneseuran valintaan vaikuttivat kotisataman sijainti ja seuran omat retkisaaret.