Veneilijäkurssilta valmiuksia turvalliseen veneilyyn

26.3.2017

SMK:ssa marraskuussa alkaneeseen käytännönläheiseen veneilykoulutukseen osallistuu viisi klubilaista ja neljä junnuohjaajaksi koulutettavaa nuorta.

– Klubissamme aloitetun koulutuksen tähtäimessä on kansainvälinen huviveneenkuljettajan kirja, mutta lähdimme liikkeelle Suomen purjehdus- ja veneilyliiton koulutusohjelman mukaisella peruskurssilla, kertoo kurssilla kouluttajana toimiva Harri Ojanen.

Veneilijäkurssi alkoi marraskuussa teoriaosuudella. Kurssilaiset kokoontuivat klubitalolle kuudesti kolmeksi tunniksi.

– Joulukuussa pidettiin vielä yksi kertaustilaisuus ja sitten oli tentti. Kolme kurssilaista ei siihen päässyt, mutta heille järjestetään toinen tenttitilaisuus kevään aikana. 

Kurssi jatkuu, kun veneilykauden alettua. Silloin siirrytään teoriasta käytäntöön ja harjoitellaan vesillä liikkumista kuten navigointia, ankkurointia ja satamamanööverejä sekä veneen ja moottorin tarkistamista. Kurssin päätteeksi annetaan ajonäyttö. 

– Kurssi on edennyt suunnitelmien mukaan. Kurssilaiset ovat vaikuttaneet tyytyväisiltä ja uskon innostuksen vielä lisääntyvän kun pääsemme vesille, Ojanen sanoo.

Veneilijäkurssin kouluttajina toimivat Harri Ojanen ja Timo Kivioja, jotka ovat molemmat Suomen Purjehdus- ja veneilyliiton auktorisoimia veneilykouluttajia.

Teksti: Marjo Mansikka