Klubin saaret suljettu odottamaan uutta veneilykautta

25.10.2015

Klubin saaret Grynnan ja Fårholmen on saatettu talviteloille. Liput on laskettu, saunat suljettu, vedet tyhjennetty ja sisääntuloväyliä osoittavat merimerkit poistettu. Paljon on vuoden aikana tehty saariympäristöjen ja peruspalvelujen eteen. On hyvä odottaa uutta veneilykautta.

Kesä 2015 oli klubin saarilla touhukasta aikaa – korjaamista ja kunnossapitoa. Grynnanilla kaatunut lipputanko korjattiin, laituri oikaistiin ja rakennettiin lisää penkkejä. Saunan arinat uusitiin, ovet korjattiin ja lakattiin. Tärkeää oli myös saaren perussiisteydestä huolehtiminen.

Eikä siitä tingitty Fårholmenillakaan. Saunaan rakennettiin suojakaiteet, uusittiin kiuas ja samoin saunan ilmanvaihto. Pumppu ja padan luukku korjattiin. Arina uusittiin. Merimerkit kunnostettiin ja vietiin paikoilleen.

Töistä huolehdittiin talkoolaisten voimin, ja tekijöitä ja osaajia löytyi hienosti klubilaisten joukoista. Ensi kaudella työt sujuvat entistäkin paremmin. Klubin käyttöön on hankittu käytetty Master-merkkinen työvene. Se mahdollistaa nopean pääsyn saariin erityisesti syys- ja kevätkunnostusten aikana.

Vene on omiaan myös kunnostustöissä ja talkoissa tarvittavien raskaiden tarvikkeiden kuljetukseen. Sen omaisuudet mahdollistavat myös esimerkiksi poijupainojen siirtämisen. Ulkosatamalautakunta vastaa veneen huollosta ja sitä voidaan käyttää myös muihin tarpeisiin.

Lisätietoja:Ulkosatamalautakunta